Heldenmoed, voor iedereen.

Wat Project Epos brengt is tijdloos en altijd relevant.
Door middel van unieke interactieve verhalen, creatieve coaching en het sociaal sterken van deelnemers weet Project Epos de verborgen moed en kracht die in ons allen verstopt is aan te boren. Dromen mag, maar doen moet je durven.

Even kort

Project Epos neemt deelnemers mee op reis door hun eigen fantasie. Er wordt gebruik gemaakt van allerlei technieken en opdrachten om deelnemers zich weer bewust te maken van hun eigen zelfredzaamheid, hun creatieve inzicht en de mogelijke ontwikkeling daarvan.

Sociaal sterken

Mensen zijn sociale wezens. Ze kunnen echter ook heel selectief in hun gezelschap zijn. Door de veilige omgeving waarin de groepen te werk gaan krijgen allerlei soorten mensen de kans om een sociale rol te vervullen en zich te ontwikkelen in een groep.

Creatieve Coaching

Creativiteit is geen aangeboren talent. Je kunt je creativiteit echter wel aanboren. Tijdens de sessies worden prikkelende vragen gesteld om deelnemers te motiveren. Ieder brengt zijn eigen unieke insteek, want in deze drukke wereld blijkt meer dan ooit dat het verhalen en ervaringen zijn die ons definiëren.

Dungeons & Dragons 5e (D&D)

Dit gedeelte schrikt mensen af.
Jou ook?

D&D is in de kern een rollenspel waarin deelnemers een eigen karakter creëren. Vervolgens neemt de spelleider de karakters mee door een veelal mythologische wereld waar met behulp van alle deelnemers een gezamenlijke vertelling wordt bedacht. Keuzes, acties en consequenties zullen deelnemers door een vloeiende vertelling loodsen.

Het is echter nog veel meer dan draken en elven.

Het is een creatieve groepsoefening waarin deelnemers in een veilige omgeving hun sociale rol kunnen vinden, ideeën mogen aandragen en meewerken aan de gezamenlijke vertelling van het avontuur. De verzonnen karakters, de gemaakte keuzes en hoe deelnemers zich naar elkaar en het spel opstellen bepaalt het verloop van het verhaal evenals de uitkomst.

Deze woorden herken je

Waarom? Omdat je dit zojuist hierboven gelezen heb in iets meer zakelijke termen. Dit is meteen de kracht van het woord. Hoe je iets zegt en welke houding je daarbij aanneemt bepalen al meteen de intonatie en visie van een verhaal.

Neem een kijkje

Project Epos met D&D Buytenrode – Film door ZoetermeerActief.nl
(ondertiteling aangeraden!)

Realiteit in fantasie

In een normale sessie van D&D heb je vooraf een uniek karakter verzonnen welke niet eens mens hoeft te zijn, een set vaardigheden gekozen en een klein verhaal bedacht waarom jouw karakter op avontuur is en wat zijn persoonlijkheid is.

Ook zonder de fantasie erbij te halen werkt de spelvorm uitstekend om een passieve luisteraar om te zetten naar een actieve deelnemer van het verhaal. Dit heeft zowel op persoonlijk als op groepsgebied een ontzettende invloed op de dynamiek en kan meer passieve groepsleden uiteindelijk de kracht geven om zich te durven uiten in een groep en dus sociaal te ontwikkelen.


Interesse gekregen?

Project Epos werkt samen met Buurtvereniging Buytenrode in Zoetermeer om bijna wekelijks gratis introductie-sessies te houden voor Dungeons & Dragons. Neem vrijblijvend deel aan een fantasierijke sessie of neem persoonlijk contact op via het onderstaande formulier om te kijken wat Project Epos voor jou en jouw fantasie kan betekenen.


Meedoen? Doen!

Klik hier voor meer informatie rondom D&D en het meedoen aan een sessie.
Alle andere informatie over D&D Buytenrode en Buurtvereniging Buytenrode is hieronder te vinden.


D&D Buytenrode – Links

Facebook
D&D Buytenrode
Website
Buurtvereniging Buytenrode

Persoonlijk contact